Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВСтановището на експертите в здравното министерство

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВСтановището на експертите в здравното министерство
Коментари Харесай

Здравният министър: Проектът за машини за лекарства беше оттеглен след нашето становище

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Становището на специалистите в здравното министерство във връзка с капиталовия проект за апарати за продажба на медикаменти е, че това може да се направи, само че единствено за медикаменти, които не се отпускат с рецепта. Това са главно обезболяващи и температуропонижаващи лекарства. Това разяснява в ефира на бТВ здравният министър Костадин Ангелов. 

Самият капиталов план в неговата целокупност има цели да сътвори нови работни места, да развие подобен бизнес на наша територия, само че продажбата на лекарства не може да бъде синхронизирано с нашето законодателство. Нещо повече - тук имаше един намек от сътрудниците, че има някакъв вид неяснота. Промени в закона не са правени в интерес на този проект. Идеята на този план е разкриването на работни места. В последна сметка компанията е изтеглила своя план поради мнението на здравното министерство, уточни министърът. И добави, че Министерски съвет анулира решението си за утвърждение на плана, след което той е бил отдръпнат.

Машини за медикаменти без рецепта има по света, само че те са сложени в някои обществени институции, добави той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР